İŞ GÖZLÜKLERİ NEDEN POLİKARBONAT LENSLİDİR?

İş gözlüklerinin yapımında kullanılan polikarbonatın cam gözlüklere kıyasla bir çok avantajı bulunmaktadır.

En önemli avantajlarından birisi dayanıklılıktır.  Darbe direnci yapısı tehlikeli iş ortamlarında çalışanlar için çatlama ve kırılmaya karşı koruma sağlar. Polikarbonat, oldukça güçlü bir malzeme olmasına karşılık yumuşak yapısından dolayı bu gözlükleri çizilmeye karşı daha savunmasız hale getirmektedir. Bu yüzden polikarbonat camlar çizilmelere karşı daha fazla direnç sağlayan kaplamalarla güçlendirilir. Yüksek darbe direnci sayesinde oluşabilecek kırılma, çatlama gibi kaza durumlarında maksimum derecede göz hasarlarına karşı koruma sağlar. Aynı zamanda bu gözlükler diğer malzemelere göre oldukça hafiftir. Bu sayede uzun süreli kullanımlarda kullanıcılara maksimum konfor ve rahatlık sağlayarak yorgunluk hissiyatını azaltır.

Polikarbon gözlüklerin bir diğer faydalı özelliği ise UV korumasıdır. Bu gözlükler gözleri güneşten koruma için, herhangi bir ek kaplamaya ihtiyaç duymadan, zararlı güneş ışınlarına karşı  neredeyse %100 UV koruması sağlar.  

İş gözlüklerinde polikarbonat malzeme doğal olarak şeffaftır bu nedenle oldukça net bir görüş sağlamaktadır. Bu, çalışanların işlerini doğru bir şekilde yapmalarını ve tehlikeleri önceden görmelerini sağlar.

Bu özellikler, iş yerlerinde güvenlik gözlükleri olarak kullanılan polikarbonat iş gözlüklerini tercih etmenin yaygın nedenleridir.

GüvenliÇalış.com 'un popüler gözlük modellerini incelemek için tıklayınız.


Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın